Kia EV szerviz

Kia EV szerviz szolgáltatások: A nyugalom, amit a gondtalan vezetés élménye nyújt

Elektromos autódat úgy terveztük, hogy tiszta, környezettudatos és hatékony legyen – emellett persze, hogy vezetni élvezet legyen. A Kia EV szerviz szolgáltatások gondoskodnak arról, hogy ez hosszú ideig így is maradjon.

A Kia elektromos autóit hajtó új technológia karbantartásához megfelelő szakértelemre és felszerelésekre van szükség. A Kia minderről gondoskodik. Minden Márkaszervizünk rendelkezik képzett elektromos jármű szakértővel, valamint biztosítjuk számukra a legújabb speciális eszközöket, és a hozzáférést a legfrissebb műszaki és biztonsági frissítésekhez. Válaszd Kia Márkaszerviz hálózatunkat Kia EV szerviz szolgáltatásokért! 

Találd meg, amire neked és elektromos járművednek szüksége van!

Képzett Kia EV szakértők

Személyre szabott karbantartás

Töltési lehetőségek

Tedd különlegessé elektromos autódat!

Felkészültünk az elektromos Kiád karbantartására

A Kia EV szakértőink rendszeresen részt vesznek járműspecifikus továbbképzéseken, melyek naprakésszé teszik elektromos járművekkel kapcsolatos szaktudásukat, szervizelési és karbantartási ismereteiket és módszereiket. Minden Kia márkaszervizben találsz a magasfeszültségű rendszerekhez legmagasabb szintű képesítéssel rendelkező szakembert.

Szakszerű eszközök
a különleges bánásmódhoz

Az elektromos autó szervizelése és karbantartása egyedülálló technológiája miatt speciális eszközöket igényel:

• A Kia T200 akkumulátor töltés-kiegyenlítője az elektromos jármű nagyfeszültségű akkumulátorának élettartamát hosszabbítja meg, azáltal, hogy a párhuzamoson kötött cellákat nem engedi gyorsabban vagy lassabban töltődni a többinél.

• A Kia diagnosztikai rendszere automatikusan ellenőrzi a jármű állapotát.

Ezen felül, minden szervizelés után teljesen feltöltött állapotban kapod vissza Kiádat.

Személyre szabott karbantartás

Elektromos Kiád egyenletes és maximális teljesítményének egyik kulcsa a rendszeres – gyártó által ajánlott ütemezésű – karbantartás. Hogy biztos lehess benne, Kiád megfelelően van karbantartva, töltsd le az alábbi járműspecifikus karbantartási ütemtervet, és foglalj időpontot Kia márkaszervizedben!

A nyugalom kulcsa: Kia karbantartási csomagok (hamarosan elérhetők)

Minden jármű, így a Kia elektromos autói is rendszeres karbantartást és ellenőrzést igényelnek annak érdekében, hogy mindig hatékonyan, valamint biztonságosan működjenek és hogy megkapd a tökéletes vezetési élményt és nyugalmat. A Kia karbantartási csomagjai ezt a nyugalmat biztosítják. Tartalmazza Kia EV összes márkaszervizbeli karbantartását a követő évekre. További információkért fordulj hivatalos Kia márkaszervizedhez.

Válaszd a Kia karbantartási csomagjait:

• kényelmes
• fix munka- és alkatrészköltségek
• nincsenek további szervizelési számlák
• rendszeres karbantartási emlékeztetők

Akkumulátor élettartamának meghosszabbítása hűtőfolyadékkal

A Kia nagyfeszültségű akkumulátorainak élettartama nagyban függ a karbantartás minőségétől. A megfelelő gondoskodás hozzájárul az élettartamuk meghosszabbításához és a teljesítmény optimalizálásához. A megfelelő karbantartás magában foglalja az alacsony vezetőképességű hűtőfolyadék cseréjét háromévente vagy 45000 km-enként, amelyik előbb teljesül. Ez a hűtőfolyadék kifejezetten az akkumulátor hőjének elvezetésére szolgál, annak érdekében, hogy az jobban teljesítsen és hosszabb ideig kitartson.

A karbantartási ütemtervnek megfelelő folyadékcsere megnövelheti Kiád nagyfeszültségű akkumulátorának élettartamát.

Biztonságos gumiabroncs-karbantartás

A gumiabroncsok minden jármű esetében létfontosságú szerepet játszanak a vezetési biztonságban, mivel ezek érintkeznek az útfelülettel. A tapadás, kormányzás, kanyarodás, fékezés és gyorsulás mind a jó teljesítményű és állapotú gumiabroncsokon múlik. Mivel az akkumulátor súlya befolyásolhatja a gumiabroncsok élettartamát, különösen fontos a rendszeres ellenőrzés és karbantartás. Az alábbiakban megtudhatod hogyan.

Töltési lehetőségek

Elektromos Kiád akkumulátorának töltése igazán egyszerű. Csak egy töltőpontra és egy csatlakozókábelre van szükséged. Nem sokkal bonyolultabb, mint a mobiltelefonod vagy elektromos fogkeféd esetében.

Töltés menete

A töltés hossza a jármű fedélzeti töltőjétől (OBC), a töltőkábeltől és az áramellátástól függően változik.

A fedélzeti töltő csatlakozójától függ a kábel és a töltő kiválasztása. Választható egy- vagy háromfázisú kábel és töltő (a háromfázisú kábelek általában gyorsabban töltenek). A töltési idő attól is függ, hogy az otthoni hálózatod egy- vagy háromfázisú, és hogy hány kilowattos teljesítményű.

Töltés otthon

Csakúgy, mint más elektromos készülékeket, a legtöbb elektromos Kia tulajdonosa otthon tölti autóját. A kényelmes falra szerelt töltőponttal az akkumulátor egész éjszaka tölthető, így reggel mindig „teletankolt” autóval indulhatsz.

Nyilvános töltőpont

Várhatóan 2021 decemberében megjelenő, KiaCharge kártyáddal használhatod Európa legnagyobb és legdinamikusabban növekvő nyilvános töltőhálózatát. A havidíjas KiaCharge töltőkártyával és alkalmazással könnyedén megtalálhatod a legközelebbi töltőállomást, megtervezheted útvonalad, ráadásul nyomon követheted töltési költségeidet a nyilvános töltőállomásokon.

Töltőkábel

A Mode 3 töltőkábel biztosítja a lehető leggyorsabb (váltóáramú) töltést mind a nyilvános, mind az otthoni töltőpontokon. Az okos töltési pontokon még az akkumulátorod töltési állapotát is nyomon követheted. A kábel a töltőpont és az autón egyaránt automatikusan reteszeli a csatlakozókat.