Eredeti Kia felnik és abroncsok

Légy biztonságban - stílusosan

A kerekek nagyban hozzájárulnak egy autó megjelenéséhez, de a biztonságos vezetésben is fontos szerepük van. Ha eredeti Kia kerekeket és abroncsokat választasz mindkét szempontból jól jársz. A megfelelő abroncs választása segít a legjobb teljesítményt kihoznia a KIA modelledből, egy az egyéniségedhez illő eredeti felni pedig egyedi stílust ad neki.

Miért fontos az abroncs-karbantartás?

A kerekek nagyban hozzájárulnak egy autó megjelenéséhez, de a biztonságos vezetésben is fontos szerepük van. Ha eredeti Kia kerekeket és abroncsokat választasz mindkét szempontból jól jársz. A megfelelő abroncs választása segít a legjobb teljesítményt kihoznia a KIA modelledből, egy az egyéniségedhez illő eredeti felni pedig egyedi stílust ad neki.

Amit tudnod kell a gumik karbantartásáról

Az abroncsok belső nyomása, futófelülete, a mintázat mélysége (profilmélység) és a futómű beállítása jelentősen befolyásolhatják a biztonságos vezetést. A keréknyomás és a futófelületi kopásának havi ellenőrzése viszonylag egyszerű feladat (csak nem szabad elfelejteni). Az, hogy mikor és milyen szisztéma szerint érdemes megváltoztatni a gumik pozícióját, valamint a futómű beállításának ellenőrzése azonban nagyobb szakértelmet igényel.

Gumiabroncsnyomás

A túl magas nyomású autógumik (B) helytelenül kopnak, így befolyásolják az irányíthatóságot kanyarodásnál. A túl alacsony nyomású gumik (A) gyorsabban kopnak, az autó nehezebben kormányozhatóvá válik és a fogyasztása is magasabb lesz. A nem megfelelő keréknyomás befolyásolja a fékek teljesítményét – beleértve a féktávolságot is. A megfelelő nyomással felfújt gumik (C) hosszabban használhatók, elősegítik az optimális üzemanyag fogyasztást és a biztonságos vezetést.

Ha azt tapasztalod, hogy a gumik gyakran és gyorsan leeresztenek, érdemes a lehető leghamarabb felkeresned egy hivatalos Kia márkaszervizt.

Futómű-beállítás

A futómű helytelen beállítása erősebb kopást eredményezhet a gumik belső- (A) vagy külső részén (B). A helyesen beállított kerekek párhuzamosan állnak egymáshoz képest minden tengelyt nézve és 90 fokos szöget zárnak be az út felszínével (C). A futómű beállításához speciális berendezésekre és szaktudásra is szükség van . Ha Kia modelled futóműve beállításra szorul, keress fel egy hivatalos Kia márkakereskedést.

Gumik rotálása

Az abroncsok pozíciójának váltogatása csökkentheti az elhasználódást és meghosszabbíthatja azok élettartamát. Többféleképpen váltogathatjuk az autó gumijait, attól függően, hogy milyen típusú a gumi, első-, hátsó- vagy négykerék meghajtású a jármű. A váltogatás sorrendje a következő: (A) a legrosszabb állapotú, legkopottabb gumik előre kerülnek; (B) hátsó előre, az elsők hátulra, az oldalak felcserélésével; (C) egy egyszerű első-hátsó csere. Tanácsadáshoz és szakszerű segítségért érdemes felkeresned egy hivatalos Kia márkakereskedést.

Profilmélység ellenőrzése

A legtöbb abroncson van beépített kopásjelző: ez a futófelületbe ágyazott gumiblokk. Amikor a kopás hatására ez egy szintbe kerül a futófelülettel, az abroncsokat a lehető leghamarabb le kell cserélni. A kopásjelzőt a törvényileg előírt 1,6 mm profilmélység szintjére építik, de már akkor érdemes cserélned, ha az abroncs eléri a 4 mm profilmélységet. Az ellenőrzéshez és az esetleges cseréhez is fordulhatsz a hivatalos Kia márkakereskedésekhez.

Szakszerű gumicsere = nyugodt vezetés

Mindegy, hogy az évszakok változása vagy a kopás indokolja, fontos, hogy az abroncsok cseréjét mindig szakszerűen végezzük. A Kia profi szakemberei rendelkeznek az ehhez szükséges tapasztalattal eszközökkel, hogy biztonságban érezhessed magad.

Kia márkakereskedésed ráadásul az épp nem használt garnitúra biztonságos tárolásáról is gondoskodik.

Eredeti Kia felnik

A gumicsere tökéletes alkalom a felnik cseréjére is. A márkakereskedésekben nagy választékot találsz a kimondottan a te Kia modelledhez tervezett könnyűfém keréktárcsákból. Függetlenül attól, hogy sportosat, különlegeset vagy stílusosat keresel, biztos lehetsz benne, hogy tökéletes kiegészítője lesz Kiád megjelenésének.

Felnik ápolása

Egy szép könnyűfém felni sokat hozzátesz Kia modelled stílusos megjelenéséhez. A megfelelő termékekkel és felszerelésekkel ezt sok ezer kilométer után is újszerű állapotban őrizheted meg.

A keréktárcsa tisztító spray és a speciális szivacs garantálja a mindig ragyogó felniket. A nyomásérzékelős szelepeknek köszönhetően a Kia keréknyomás ellenőrző rendszer értesít arról, ha a kerekekben csökken a nyomás, így garantálja a biztonságos és a nyugodt autózást.

Kia Keréknyomás Ellenőrző Rendszer (TPMS) készlet

Ha folyamatosan látod a keréknyomást az nem csak biztonságosabbá teszi az autózást, de a fogyasztásnak is jót tesz. Ne felejtsd el kicseréltetni a készletet, minden gumicserénél.

Kerékőr

A Kia könnyűfém keréktárcsákhoz tervezett alkatrészek szavatolják a biztonságot és védelmet. Keresd a Kia márkakereskedésekben a te felnieidhez illőt.

Keréktároló táska készlet

Számodra is nehézséget okoz a nem használt gumiabroncsaid tárolása? Ez a 4 darab zsákból álló készlet könnyű és kényelmes megoldást nyújt rá, hogy a gumikat mindig biztonságban tudjuk. Egy méretben készülnek, hogy az összes Kia modelled kerekéhez illeszkedjenek és strapabíró anyaguknak köszönhetően, akár 30 kg-os kerekek szállítására és tárolására is alkalmasak.